fbpx
04
05
2023

Soutěžní úspěchy 29., 30. dubna

By Skalsky 0

Další protančený a velmi úspěšný víkend je za námi. Konal se již zmiňovaný WADF Championship Warsaw, poté Taneční pohár města Černošice a také naše soutěžní skupiny měly napilno na mistrovství Čech Taneční skupiny roku.

WADF Championship Warsaw

Pro nádherné výsledky některá naše děvčata vyjela až do Varšavy, kde se konalo mistrovství světa v karibských a latinsko-amerických tancích. Startovalo zde více než tisíc tanečníků ze 30 zemí. Za zmínku jistě stojí úspěchy dua Amélky Tröster a Terky Balikové, ty si vytančily v každém tanci finále a za Paso doble mají dokonce bronzovou medaili! Isabelka Salazar Costas a Sofča Lypay mají finálová umístění tři (pokaždé 5. místo). Isa se ještě může navíc pochlubit semifinálovým umístěním v Sambě v kategorii Junioři I. Kačka Ševčíková4 stříbrné medaile ze standardu a 2 semifinálová umístění z latiny (Rumba, Jive), pokaždé kategorie Děti II. Nelče Tröster to ve stejné věkové kategorii opravdu pěkně zacinkalo, medaili si odváží téměř z každého startu. Utekla ji jen v Paso doble, kde skončila v semifinále, jinak je z toho ovšem 3. místo za všechny ostatní latinsko-americké tance a 1. místo z každého standardního tance. Nela s Káťou spojily své síly i na duo dětí, kde si připsaly nejlepší umístění za ChaChu (4.) a Rumbu (5.). Sofče Lypay se velmi povedl standard, za který se nakonec postavila na každý stupínek. První místo ji patří v Tangu, druhé v Quickstepu a třetí ve Valčíku.

Nesmíme zapomenout poděkovat lektorce Maki Feiferové, která akci od počátku organizovala a přímo ve Varšavě byla pro holky oporou. Ještě spousty krásných umístění z této soutěže jsme nezmínili, ale všechny výsledky děvčat startujících za Top Dance Prague najdete velmi přehledně ZDE.

 

Taneční pohár města Černošice

Na velmi pěkné výsledky dosáhl pár Vašek Kout a Hanička Bertlová, kteří si vytančili 3 medaile a jedno čtvrté místo. Nakonec posbírali všechny tři cenné kovy, bronz v kategorii Jun-II-E-STT, stříbro v Jun-I-E-STT a nejcennější zlato za latinu Juniorů I. Tato soutěž také byla první společnou soutěží Patrika Švece a Nikolky Sedláčkové v Junior-2 E.

Další medaile si vytančili Amélka Křížová a Elen Polášková v kategorii Děti II synchro, kde vybojovaly druhé místo! Amélce se zadařilo také v kategorii Děti II solo, kde v Polce postoupila do finále. Synchro Juniorů I skončilo také medailemi v našem podání, a to dokonce stříbrnými i bronzovými. Stříbro si odváží Terka Kapounová s Kristýnkou Hánovou a bronzové jsou sestry Anežka a Eliška Chobotovy. Nakonec ani v synchru nás neminulo zlato, a to dokonce dvakrát, protože Adri Gregorová a Štěpánka Sochorová si vytančily zlaté medaile jak v kategorii Junior II, tak i do 21 let! Terka s Kristýnkou soutěžili v této věkové kategorii také a je z toho parádní 3. místo. 

Týnce Hánové se velmi dařilo i v sólu, zde si v každém startu připsala finále, tedy celkem šestkrát! Dvakrát byla odměněna i medailí, a to stříbrnou za Sambu v kategorii Junior I a bronzovou v Junior II za kombinaci latiny. Áďa Kadlečková v kombinaci, pouze o věkovou kategorii níže (Junior I), také zabojovala a v početné konkurenci 40 děvčat se probojovala do finále na celkové 5. místo. Terka Kapounová si v sólu vytančila také několik finálových umístění. Jedno v Juniorech I , konkrétně v Sambě a další 3 v Juniorech II za Sambu, ChaChu a Jive. Další velmi cenná sólová umístění v kategorii Junior I patří Terce Zušťákové, která je čtvrtá v Sambě a ChaChe, stříbrná v Rumbě a bronzová v Jivu. Celkem dvě finálová umístění si odváží také Nikča Sedláčková, páté místo za ChaChu a sedmé za Jive. Se třemi finálovými příčkami zakončila svoji soutěž Míša Dobrá, která se umístila 7. v Rumbě, 5. v Jivu a na medaili těsně nestačila v Sambě (4.). Velmi úspěšné sólo tanečnice jsme měli také v kategorii do 21 let. V kombinaci latiny Lucce Linhartové medaili ještě utekla (4.), ovšem poté si to vynahradila v jednotlivých tancích, kde je bronzová za Sambu, stříbrná za tance ChaCha a Jive a na nejvyšší stupínek vystoupala za Rumbu a odváží si za ní zlato. Pětkrát se ve finále ukázala také Linda Bartošová a nejblíže medaili měla v Rumbě (4.). Eliška Šejvlová si ve stejné kategorii vytančila finále třikrát, pokaždé sedmé místo.

 

Taneční Skupina Roku

V obou víkendových dnech soutěžily i obě naše soutěžní skupiny. Skupina Diamond soutěžila s velkou formací v dospělých a děvčata si odvážejí bronzové medaile. Skupina Enveloppé se ukázala v juniorech a je z toho čtvrté místo, obě skupiny si svým umístěním zajistily účast na mistrovství ČR, které se bude konat 2. a 4. června opět ve Sportovní hale Slavia.